Lübnan Usulü Balık Yahnisi ( Yahni El Samak El Harra )

                                                                      SEVİL DENİZ İLE DEVR-İ ALEM






Lübnan Usulü Balık Yahnisi  ( Yahni El Samak El Harra )

Malzemeler

1 kg. orta boy levrek

1 büyük boy soğan

8 diş sarımsak

3 dal kişniş

Yarım çay bardağı limon suyu

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber ve kırmızı biber ( Tercihinize göre )

Bir tutam kimyon

Bir tutam tarçın

Yapılışı

Balıkları temizleyin. Birkaç parçaya bölüp, tavada  zeytinyağında  6-7 dakika kızartın.

Derilerini, kafasını atın.  Kılçıkları temizleyin.

3.5 bardak suda yarım saat haşlayın.

Süzdükten sonra, sarımsak ve soğanı balığı pişirdiğiniz yağda kavurun fazla yağları süzdükten sonra balık suyuna katın.

Kişniş, tuz, kimyon, biberleri balıklara ekleyip yarım saat kadar pişirin.

Pişince üzerine limon suyu ekleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun!

Sevil Deniz






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lübnan Usülü Humus ( Hummus Bil Tahina )

Isparta Fırın Kebabı ( Kebabçı Kadir Usta Hüseyin Açıkalın'ın Tarifi )

Isparta Mutfağı’nın Kabune Pilavı'nın Hikayesini Biliyor musunuz?